Heeft u vragen? Stuur een bericht naar: info@piuralift.nl

Botuline Toxine A

Botuline toxine a (botox/Bocouture) voor rimpelbehandeling

Botuline toxine a (Botox/Bocouture) wordt gebruikt om de spier te ontspannen, waardoor rimpels verminderen. Botuline toxine a (Botox/Bocouture) kan zowel voor esthetische als medische doeleinden worden toegepast.

In de esthetische geneeskunde wordt dit vooral gebruikt voor de behandeling van kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdslijnen. Als medisch doel kan overmatig zweten en migraine worden behandeld.

Ongeveer drie dagen na de behandeling zijn de eerste resultaten zichtbaar. Binnen twee weken is het optimale resultaat van de behandeling te verwachten. Het effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden. Het effect zal langer aanhouden, naarmate de behandeling vaker wordt herhaald. De behandelingen met Botuline toxine a (Botox/Bocouture) werken tevens preventief tegen het verder ontwikkelen van expressierimpels.

Botuline toxine a (Botox/Bocouture) is geschikt voor:

  • Verminderen van mimiekrimpels, bijvoorbeeld fronsrimpels, lachrimpels (Kraaienpootjes), voorhoofdsrimpels, bunny lines (lijntjes bij de neus) en kin rimpels.
  • Wenkbrauwlift
  • Afhangende mondhoeken
  • Migraine/ Spanningshoofdpijn
  • Overmatig transpireren
  • Tandenknarsen
  • Gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen)

Overmatig zweten

Overmatig transpireren (Hyperhidrosis) kan  effectief worden verholpen met Botuline toxine type A (Botox/ Bocouture).Deze injectable behandelingen met Botuline toxine a blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De gebieden waar overmatig transpireren het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen.

Resultaat:

In het behandelde gebied kan de zweet productie met 95% verminderen. Deze behandeling is niet schadelijk voor uw lichaam en heeft geen gevolg voor afscheiding van afvalstoffen.  Na 1 week is het effect merkbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. De werkingsduur van de behandeling wisselt per persoon en is gemiddeld 6 tot 9 maanden.

Migraine

Veel mensen hebben last van migraine of spanningshoofdpijn. De exacte oorzaak van veel hoofdpijnvormen is niet bekend. Doordat Botuline toxine a de spieren in de frons ontspant, wordt een factor in het ontstaan mechanisme uitgeschakeld, waardoor de migrane/hoofdpijn in de meeste gevallen vermindert.

Resultaat:
Ervaring leert dat bij ongeveer 70% van de behandelde patiënten een duidelijke verlichting van de klachten ontstaat. Effect van de behandeling houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. Wij hebben reeds een groot aantal patiënten met migraine succesvol behandeld, zij ervaren significant minder pijn dan voorheen.

Tandenknarsen

Bij tandenknarsen is er sprake van overactiviteit van de kauwspieren. Het tandenknarsen kan tijdens het slapen een reeks van klachten geven. Dit kan beschadiging en slijtage van het gebit tot gevolg hebben, maar ook pijnklachten van het kaakgewricht met als gevolg hoofdpijn.

Met behulp van Botuline toxine a injecties in de kaakspieren kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt. De duur van het resultaat van de behandeling is per persoon verschillend en is gemiddeld enkele maanden. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling in het begin enkele malen herhaald worden, met tussenpozen van ongeveer 3 tot 4 maanden. De kosten van de behandeling hangen samen met de hoeveelheid die er nodig is.

Klik op boek een afspraak om online bij ons een afspraak in te plannen voor de gewenste behandeling.