Heeft u vragen? Stuur een bericht naar: info@piuralift.nl

Een natuurlijk gezicht met botox?

Wij krijgen regelmatig te horen: “Dokter, ik wil graag iets doen aan mijn rimpels, als ik maar niet zo’n botoxhoofd krijg.” Een begrijpelijke wens, want je ziet soms voorbeelden die niet bepaald geslaagd zijn.

Wij kunnen je geruststellen: een gezicht dat met botox is behandeld kan er absoluut natuurlijk uitzien. Een gezicht na een botoxbehandeling ziet er rustiger, frisser en jonger uit. Mensen met een sterke frons kijken na een behandeling vriendelijker of minder bezorgd.

Waar komen die foute voorbeelden vandaan?

Een ‘botoxhoofd’ is het gevolg van te veel botox, maar nog vaker van te veel injecteerbare vulmiddelen (injectables). Dat is dus iets anders dan botox. Door onzorgvuldig gebruik van injectables krijg je rondingen in het gezicht waar ze niet thuishoren: het ‘knabbel en babbel-effect’. Dat is makkelijk te voorkomen als je vooraf goed de tijd neemt om naar de natuurlijke vorm van iemands gezicht te kijken.

Wat kan er allemaal behandeld worden met botox?

Botox is een veilig middel dat heel effectief rimpels wegwerkt. Het gaat dan om de fronslijnen, de voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Ook hangende mondhoeken en rimpeltjes in de kin kan ik met botox sterk verminderen. Daarnaast is botox effectief tegen spanningshoofdpijn en overmatige transpiratie in de oksels, handen en voeten. Als je vollere lippen of wangen wilt, dan gebruiken we de eerder genoemde injectables.

Hoe lang duurt de behandeling en het effect?

Een botoxbehandeling duurt ongeveer ongeveer 15 minuten, afhankelijk van hoeveel je wilt laten doen. Na ongeveer 3 à 4 dagen begin je effect te zien. Met circa 10 dagen heb je een optimaal resultaat. Het effect is ongeveer 4 maanden zichtbaar, daarna kun je de behandeling opnieuw herhalen.

Wat als je stopt met botox?

Als je na jaren stopt met botoxbehandelingen, dan gaat je huid op een natuurlijke manier door met verouderen. Je rimpels van voor de behandeling keren terug. Precies zoals ze waren, dus je hebt het verouderingsproces enkele jaren ‘stopgezet’. Als je stopt met botox komen er natuurijk wel nieuwe rimpels bij en je oude rimpels worden wat dieper.

Hoe vind ik een goede behandelaar?

Een geslaagd resultaat is het gevolg van een goed behandelplan. Het is dus heel belangrijk dat je iemand vindt die daar tijd voor neemt. Het werken met botox en injectables is een secuur werkje maar nog belangrijker is het om de verwachtingen van een cliënt goed te begrijpen. Het resultaat van al dat voorwerk is dat je zelf een verbetering ziet, maar dat het voor de buitenwereld niet te opvallend is.