Heeft u vragen? Stuur een bericht naar: info@piuralift.nl

Wallen onder de ogen. Wat kan ik er tegen doen?

Je kent vast wel iemand met de uitdrukking op het gezicht alsof alle last van de wereld op zijn of haar schouders ligt. 9 van de 10 keer is dat gelukkig niet het geval, maar heeft de persoon diepe of zware wallen onder de ogen. Dit geeft een vermoeide, zware uitstraling bij zelfs de meest opgewekte persoon.

 

Wallen onder de ogen

Er zijn wallen die ontstaan door huidverslapping en door uitstulping van onder de oogbol gelegen vetbollen. Daarnaast zie je ook mensen met een lokaal afgenomen lymfe-afvoer waardoor je vochtwallen ontwikkelt. De derde en grootste groep zijn de mensen met volumeverlies onder de ogen: ‘het traangootje. Dit ziet men ook vaak bij actieve en sportieve jongeren.

Het spreekwoord ‘de ogen zijn de spiegel van de ziel’ kun je ook ombuigen naar ‘de ogen zijn de graadmeter van je vitaliteit’. Een fris en uitgerust uiterlijk geeft een heel andere uitstraling dan een zwaarmoedig en afgetobd gezicht (hoewel beide personen even fit kunnen zijn). Meestal is er geen oorzaak van de vermoeide blik aan te wijzen; duidelijke ooglidverslapping gaat bijna altijd gepaard met volumeverlies.

Als mensen met deze klacht mijn spreekuur bezoeken, bekijk ik eerst de oorzaak en beoordeel dan welke behandelstrategie het beste is:

  1. Een beetje filler in het traangootje, snel en pijnloos, kan direct langdurige en verbluffende resultaten opleveren.
  2. Daarnaast is er de mogelijkheid van een ooglidcorrectie, een kleine chirurgische ingreep met ontzettend veel effect.

 

Hoe komt het en kun je het voorkomen?

De oorzaken van wallen onder de ogen, zakjes of vetkussentjes zijn heel verschillend. Heel vaak is het erfelijk. Hebben je ouders hier last van, dan is de kans groot dat jij hier ook last van krijgt. Andere oorzaken zijn vochtophoping, volumeverlies of verslapping van de huid.

Wanneer het een erfelijke zaak is, zijn wallen uiteraard niet te voorkomen maar met een minimale ingreep of correctie zeker te verhelpen. Goed slapen, gezond leven en vooral relaxt in het leven staan, komen een fris uiterlijk altijd ten goede. Wallen helemaal voorkomen is echter helaas onmogelijk.

 

Wallen verwijderen: wat zijn voor jou de mogelijkheden?

Wil je meer informatie of een oriëntatiegesprek, kom dan gerust langs bij Piuralift. We laten je dan geheel vrijblijvend zien wat voor jou de mogelijkheden zijn.